Cerrar
Enr�date
Unicef
Idioma:CatalàSeleccionar idioma
Cercar

Dies mundials

foto
Disponible a: cas, eus, gal 

Dia Mundial del Rentat de Mans

El Dia Mundial del Rentat de Mans se celebra a tot el món el 15 d'octubre, per recordar la importància que té per a la salut un gest tan senzill com rentar-se les mans amb aigua i sabó. La manca d'una higiene adequada a les mans provoca cada dia molts problemes de salut, tant a països rics com a països en desenvolupament, tot i que les conseqüències en aquests últims son molt més greus.
foto
Disponible a: cas, val, eus, gal 

Dia Internacional de la Solidaritat Humana

Aquest dia ens recorda que la solidaritat és un dels valors fonamentals i universals en què haurien de basar-se les relacions entre els pobles. A més, ens anima a desenvolupar actituds solidàries que ajudin a millorar el nostre entorn i ens comprometin a solucionar els problemes del nostre entorn.
foto
Disponible a: cas, eus 

Dia Internacional dels Immigrants

Els moviments migratoris a gran escala han crescut molt els últims anys. Actualment, prop de 150 milions de persones viuen i treballen fora dels seus països d’origen. Espanya, d’on no fa gaire moltes persones marxaven per buscar una vida millor al nord d'Europa o a Amèrica, s’ha convertit avui dia en un dels països que reben més immigrants del món. 

foto
Disponible a: cas 

Aniversari d'UNICEF

L'11 de desembre del 1946 l'Assemblea General de les Nacions Unides, en la seva primera sessió, va crear el "United Nations International Children's Emergency Fund" (UNICEF) confiant-li el mandat de promoure la protecció dels drets dels infants, d'ajudar a satisfer les seves necessitats bàsiques i d'augmentar les oportunitats que se'ls ofereixen perquè assoleixin tot el seu potencial.

Pàgina 1 de 17 | Següent | Última   |  Anar a:   Anar a
Data actual
Juny
  
26
Juny de 2016
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
04 de Juny

Dia Internacional dels Infants Innocents Víctimes d'Agressió

El 19 d'agost de 1982, en el seu dia extraordinari de sessions d'emergència sobre la qüestió de Palestina, l'Assemblea General, consternada pel gran nombre d'infants palestins i libanesos innocents víctimes dels actes d'agressió d'Israel, va decidir commemorar el 4 de juny de cada any com el Dia Internacional dels Infants Innocents Víctimes d'Agressió.05 de Juny

Dia Mundial del Medi Ambient

A la resolució 2994 (XXVII), del 15 de desembre de 1972, l'Assemblea General va designar el 5 de juny Dia Mundial del Medi Ambient per donar a conèixer millor la necessitat de conservar i millorar el medi ambient. 16 de Juny

Dia dels Infants Africans

Aquest dia es va establir a partir d'una marxa que va tenir lloc el 1976 quan milers de nens i nenes de raça negra en edat escolar van sortir als carrers a Soweto, Sud-àfrica, per protestar perquè la seva educació era d'una qualitat inferior, i també per demanar el compliment del seu dret a rebre educació en la seva pròpia llengua.

 17 de Juny

Dia Mundial de Lluita contra la Desertització i la Sequera

L'any 1994 es va aprovar a l'ONU la Convenció de les Nacions Unides contra la Desertització en els països afectats per aquest procés o per sequeres greus, especialment al continent africà. A final d'any, l'Assemblea General d'aquest organisme va decidir declarar el dia en què s'havia aprovat la Convenció (17 de juny) Dia Mundial de Lluita contra la Desertització i la Sequera per sensibilitzar l'opinió pública respecte a la necessitat de cooperació internacional per lluitar contra aquest procés que afecta negativament centenars de milions de persones a 110 països del món.

 20 de Juny

Dia Mundial de les Persones Refugiades

El 4 de desembre del 2000, l'Assemblea General de les Nacions Unides va prendre nota que l'any 2001 es compliria el cinquantenari de la Convenció sobre l'Estatut dels Refugiats de 1951, i que l'Organització de la Unitat Africana havia convingut que la celebració d'un dia internacional dels refugiats podria coincidir amb el Dia dels Refugiats a l'Àfrica, que s'observa el 20 de juny. Per tant, va decidir que, a partir de l'any 2001, el dia 20 de juny seria el Dia Mundial dels Refugiats (resolució 55/76).

 26 de Juny

Dia Internacional de Suport a les Víctimes de la Tortura

La tortura és un dels més grans abusos en contra dels drets humans. Malgrat tot, avui dia més de la meitat dels països del món la segueixen aplicant. La Declaració de Drets Humans en el seu article 5 diu que ningú serà sotmès a tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans i degradants. De la mateixa manera, la Convenció contra la Tortura i altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants, des que va entrar en vigor el 1987, treballa a favor de l'abolició de la tortura. Tot i això, cada any milers de persones fugen de la seva pàtria per salvar la vida i per evitar ser sotmesos a tortures.

 Accessibilitat W3C Nivell AA     Creative Commons  Creative Commons(by)
Enrédate 2000 - 2016 UNICEF Espanya