Cerrar
Enr�date
Unicef
Idioma:CatalàSeleccionar idioma
Cercar

Dies mundials

foto
Disponible a: cas, eus, gal 

Dia Mundial del Rentat de Mans

El Dia Mundial del Rentat de Mans se celebra a tot el món el 15 d'octubre, per recordar la importància que té per a la salut un gest tan senzill com rentar-se les mans amb aigua i sabó. La manca d'una higiene adequada a les mans provoca cada dia molts problemes de salut, tant a països rics com a països en desenvolupament, tot i que les conseqüències en aquests últims son molt més greus.
foto
Disponible a: cas 

Aniversari d'UNICEF

L'11 de desembre del 1946 l'Assemblea General de les Nacions Unides, en la seva primera sessió, va crear el "United Nations International Children's Emergency Fund" (UNICEF) confiant-li el mandat de promoure la protecció dels drets dels infants, d'ajudar a satisfer les seves necessitats bàsiques i d'augmentar les oportunitats que se'ls ofereixen perquè assoleixin tot el seu potencial.

foto
Disponible a: cas, eus 

Dia Internacional de l'Idioma Matern

Encara que només coneixem alguns idiomes, al món es parlen milers d'idiomes diferents. Hi ha idiomes majoritaris, però molts d'ells només els parlen unes poques persones. Et pots imaginar com seria parlar un idioma que només tu i la teva família coneguéssiu? Què passaria quan ja no quedés ningú que parli la teva llengua? En quin idioma t'ensenyarien a l'escola?

 

foto
Disponible a: cas, eus 

Dia d'Àfrica

Cada any el 25 de maig, el Dia d'Àfrica marca l'aniversari de la fundació de l'Organització de la Unitat Africana, la qual durant gairebé quatre dècades ha estat la veu d'Àfrica en l'escenari internacional i un advocat a casa per al progrés i la pau.

Pàgina 1 de 17 | Següent | Última   |  Anar a:   Anar a
Data actual
Setembre
  
16
Setembre de 2014
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
08 de Setembre

Dia Internacional de l'Alfabetització

El 1967, el dia 8 de setembre va ser declarat per l'ONU i per la UNESCO Dia Internacional de l'Alfabetització, per despertar la consciència de la comunitat internacional i arribar a un compromís mundial en matèria d'educació i desenvolupament. Des de llavors han estat molts els progressos realitzats en gran quantitat de països perquè la població aprengui a llegir i escriure.
No obstant això, encara avui hi ha al món 880 milions d'adults que no saben llegir ni escriure, dels quals dues terceres parts són dones. Dels més de 120 milions de nens que es veuen privats d'educació bàsica, les dues terceres parts són nenes.

 16 de Setembre

Dia Internacional de la Preservació de la Capa d'Ozó

La conservació de la capa d'ozó s'ha convertit en una de les prioritats ambientals a escala mundial. Per aquest motiu, el 1994 l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el dia 16 de setembre com a Dia Internacional de la Preservació de la Capa d'Ozó. La data commemora el dia en què, el 1987, es va signar el Protocol de Montreal, el primer gran acord mundial sobre un tema mediambiental i, fins ara, un dels més eficaços. 21 de Setembre

Dia Internacional de la Pau

L'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 21 de setembre "Dia Internacional de la Pau, i estarà dedicat a commemorar i enfortir els ideals de pau a cada nació i a cada poble i entre ells".29 de Setembre

Dia Marítim Mundial

El Dia Marítim Mundial va ser establert per les Nacions Unides per tal de mantenir i millorar la seguretat i eficiència de les operacions marítimes internacionals i per prevenir la contaminació marina ocasionada pels vaixells, especialment per descàrregues il·legals que són altament perilloses i tòxiques.Accessibilitat W3C Nivell AA     Creative Commons  Creative Commons(by)
Enrédate 2000 - 2014 UNICEF Espanya