Cerrar
Enr�date
Unicef
Idioma:CatalàSeleccionar idioma
Cercar

Dies mundials

foto
Disponible a: cas, eus, gal 

Dia Mundial del Rentat de Mans

El Dia Mundial del Rentat de Mans se celebra a tot el món el 15 d'octubre, per recordar la importància que té per a la salut un gest tan senzill com rentar-se les mans amb aigua i sabó. La manca d'una higiene adequada a les mans provoca cada dia molts problemes de salut, tant a països rics com a països en desenvolupament, tot i que les conseqüències en aquests últims son molt més greus.
foto
Disponible a: cas, val, eus, gal 

Dia Internacional de la Solidaritat Humana

Aquest dia ens recorda que la solidaritat és un dels valors fonamentals i universals en què haurien de basar-se les relacions entre els pobles. A més, ens anima a desenvolupar actituds solidàries que ajudin a millorar el nostre entorn i ens comprometin a solucionar els problemes del nostre entorn.
foto
Disponible a: cas, eus 

Dia Internacional dels Immigrants

Els moviments migratoris a gran escala han crescut molt els últims anys. Actualment, prop de 150 milions de persones viuen i treballen fora dels seus països d’origen. Espanya, d’on no fa gaire moltes persones marxaven per buscar una vida millor al nord d'Europa o a Amèrica, s’ha convertit avui dia en un dels països que reben més immigrants del món. 

foto
Disponible a: cas 

Aniversari d'UNICEF

L'11 de desembre del 1946 l'Assemblea General de les Nacions Unides, en la seva primera sessió, va crear el "United Nations International Children's Emergency Fund" (UNICEF) confiant-li el mandat de promoure la protecció dels drets dels infants, d'ajudar a satisfer les seves necessitats bàsiques i d'augmentar les oportunitats que se'ls ofereixen perquè assoleixin tot el seu potencial.

Pàgina 1 de 17 | Següent | Última   |  Anar a:   Anar a
Data actual
Agost
  
29
Agost de 2016
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
09 de Agost

Dia Internacional dels Pobles Indígenes

Tots els països estan formats per més d'un grup ètnic com a conseqüència dels intercanvis culturals, socials i econòmics que els éssers humans hem realitzat a través de la història. Cada grup ètnic o cada poble produeix una cultura que dóna com a resultat diferents costums, tradicions, llengües, vestuaris, arquitectura, etc. No hi ha cultures superiors, ni inferiors, sinó diverses. Tots els éssers humans som iguals pel que fa a dignitat i drets. No obstant això, hi ha grups com els indígenes que avui dia segueixen sent víctimes de la injustícia i la discriminació.

 12 de Agost

Dia Internacional de la Joventut

En l'actualitat, la joventut representa el 18% de la població mundial i el 85% de tots els joves del món viu als països en desenvolupament. En total, al món hi ha més de 1.100 milions de joves d'entre 15 i 24 anys. Les Nacions Unides van iniciar el 1995 un Programa d'Acció en Pro de la Joventut, considerant que els joves poden ser la solució, no només als seus propis problemes, sinó també a altres importants reptes als quals s'enfronta el món avui dia.23 de Agost

Dia Internacional per al Record del Comerç d'Esclaus i la seva Abolició

Les Nacions Unides van acordar celebrar el 23 d'agost de cada any el Dia Internacional per al Record del Comerç d'Esclaus i la seva Abolició. Des de llavors, es pretén mantenir en el record de tots nosaltres l'enorme tragèdia que va mantenir milions de persones sota l'explotació d'altres éssers humans pel simple argument que la seva raça era inferior a la blanca. 31 de Agost

Dia Internacional de la Solidaritat

Actualment, la paraula solidaritat és utilitzada per agents molt diversos. Des de diferents àmbits s'apel·la a la solidaritat com un dels valors fonamentals per a les relacions internacionals en el segle XXI. Accessibilitat W3C Nivell AA     Creative Commons  Creative Commons(by)
Enrédate 2000 - 2016 UNICEF Espanya