Cerrar
Enr�date
Unicef
Idioma:CatalàSeleccionar idioma
Cercar

Dies mundials

foto
Disponible a: cas, eus, gal 

Dia Mundial del Rentat de Mans

El Dia Mundial del Rentat de Mans se celebra a tot el món el 15 d'octubre, per recordar la importància que té per a la salut un gest tan senzill com rentar-se les mans amb aigua i sabó. La manca d'una higiene adequada a les mans provoca cada dia molts problemes de salut, tant a països rics com a països en desenvolupament, tot i que les conseqüències en aquests últims son molt més greus.
foto
Disponible a: cas, val, eus, gal 

Dia Internacional de la Solidaritat Humana

Aquest dia ens recorda que la solidaritat és un dels valors fonamentals i universals en què haurien de basar-se les relacions entre els pobles. A més, ens anima a desenvolupar actituds solidàries que ajudin a millorar el nostre entorn i ens comprometin a solucionar els problemes del nostre entorn.
foto
Disponible a: cas, eus 

Dia Internacional dels Immigrants

Els moviments migratoris a gran escala han crescut molt els últims anys. Actualment, prop de 150 milions de persones viuen i treballen fora dels seus països d’origen. Espanya, d’on no fa gaire moltes persones marxaven per buscar una vida millor al nord d'Europa o a Amèrica, s’ha convertit avui dia en un dels països que reben més immigrants del món. 

foto
Disponible a: cas 

Aniversari d'UNICEF

L'11 de desembre del 1946 l'Assemblea General de les Nacions Unides, en la seva primera sessió, va crear el "United Nations International Children's Emergency Fund" (UNICEF) confiant-li el mandat de promoure la protecció dels drets dels infants, d'ajudar a satisfer les seves necessitats bàsiques i d'augmentar les oportunitats que se'ls ofereixen perquè assoleixin tot el seu potencial.

Pàgina 1 de 17 | Següent | Última   |  Anar a:   Anar a
Data actual
Abril
  
25
Abril de 2017
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
04 de Abril

Dia Internacional d'Informació sobre el Perill de les Mines

Cada dia milers de persones viuen limitades per la possibilitat de trepitjar una mina i morir o quedar malferides. Moltes d'elles ni tan sols havien nascut quan van finalitzar els conflictes que van posar aquestes mines allà. Les seves activitats diàries: treballar, anar a escola, jugar, passejar, cultivar o pasturar es veuen restringides perquè no poden trepitjar els seus propis camps. Perden la seva llibertat per no perdre la vida. Cada 4 abril, gent de tot el món s'uneix a ells per donar-los suport i per recordar als governs del món que cal posar fi al perill de les mines antipersones.07 de Abril

Dia Mundial de la Salut

La salut és un estat de complet benestar físic i mental. La salut no és únicament absència de malaltia, sinó un adequat equilibri entre les condicions físiques, mentals, culturals i socials dels éssers humans. Això significa que, a vegades, la bona salut està més enllà del que les medicines poden aconseguir. El Dia Mundial de la Salut va ser creat per sensibilitzar la població sobre temes relacionats amb la salut i generar accions que afavoreixin l'accés a la salut a tot el món.23 de Abril

Dia Mundial del Llibre i dels Drets d'Autor

El Dia Mundial del Llibre i dels Drets d'Autor és un moment per celebrar l'afició a la lectura, un dret que li és negat a milions de persones al món que no tenen accés a una educació bàsica. A més, és un reconeixement a la tasca dels autors i autores els quals, gràcies a la seva creativitat i treball, ens acosten a la lectura i ens permeten gaudir amb els llibres.

 25 de Abril

Dia Mundial del Paludisme

El paludisme és una malaltia debilitant que perjudica l'economia de les famílies i de les comunitats. Provoca la pèrdua d'ingressos i de força de treball i suposa per a les famílies grans costos en prevenció i tractament. El 25 d'abril se celebra aquest dia per fer conscient a la societat mundial de la magnitud d'aquest problema. Fins al 2007 aquest dia es coneixia com a Dia Africà del Paludisme, però l'Organització Mundial de la Salut va decidir en la 60 Assemblea Mundial que se celebrés a tot el món com a reconeixement als esforços realitzats en diversos continents per lluitar contra aquesta malaltia.26 de Abril

Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual

El Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual va ser creat per les Nacions Unides amb la finalitat de que es reconegui i recompensi la creativitat dels inventors, inventores, autors i artistes, com també la seva contribució per millorar la societat i promoure i mantenir la diversitat cultural.Accessibilitat W3C Nivell AA     Creative Commons  Creative Commons(by)
Enrédate 2000 - 2017 UNICEF Espanya