Cerrar
Enr�date
Unicef
Idioma:CatalàSeleccionar idioma
Cercar

Dies mundials

foto
Disponible a: cas, eus, gal 

Dia Mundial del Rentat de Mans

El Dia Mundial del Rentat de Mans se celebra a tot el món el 15 d'octubre, per recordar la importància que té per a la salut un gest tan senzill com rentar-se les mans amb aigua i sabó. La manca d'una higiene adequada a les mans provoca cada dia molts problemes de salut, tant a països rics com a països en desenvolupament, tot i que les conseqüències en aquests últims son molt més greus.
foto
Disponible a: cas 

Aniversari d'UNICEF

L'11 de desembre del 1946 l'Assemblea General de les Nacions Unides, en la seva primera sessió, va crear el "United Nations International Children's Emergency Fund" (UNICEF) confiant-li el mandat de promoure la protecció dels drets dels infants, d'ajudar a satisfer les seves necessitats bàsiques i d'augmentar les oportunitats que se'ls ofereixen perquè assoleixin tot el seu potencial.

foto
Disponible a: cas, eus 

Dia Internacional de l'Idioma Matern

Encara que només coneixem alguns idiomes, al món es parlen milers d'idiomes diferents. Hi ha idiomes majoritaris, però molts d'ells només els parlen unes poques persones. Et pots imaginar com seria parlar un idioma que només tu i la teva família coneguéssiu? Què passaria quan ja no quedés ningú que parli la teva llengua? En quin idioma t'ensenyarien a l'escola?

 

foto
Disponible a: cas, eus 

Dia d'Àfrica

Cada any el 25 de maig, el Dia d'Àfrica marca l'aniversari de la fundació de l'Organització de la Unitat Africana, la qual durant gairebé quatre dècades ha estat la veu d'Àfrica en l'escenari internacional i un advocat a casa per al progrés i la pau.

Pàgina 1 de 17 | Següent | Última   |  Anar a:   Anar a
Data actual
Agost
  
21
Agost de 2014
L M X J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
09 de Agost

Dia Internacional dels Pobles Indígenes

Tots els països estan formats per més d'un grup ètnic com a conseqüència dels intercanvis culturals, socials i econòmics que els éssers humans hem realitzat a través de la història. Cada grup ètnic o cada poble produeix una cultura que dóna com a resultat diferents costums, tradicions, llengües, vestuaris, arquitectura, etc. No hi ha cultures superiors, ni inferiors, sinó diverses. Tots els éssers humans som iguals pel que fa a dignitat i drets. No obstant això, hi ha grups com els indígenes que avui dia segueixen sent víctimes de la injustícia i la discriminació.

 12 de Agost

Dia Internacional de la Joventut

En l'actualitat, la joventut representa el 18% de la població mundial i el 85% de tots els joves del món viu als països en desenvolupament. En total, al món hi ha més de 1.100 milions de joves d'entre 15 i 24 anys. Les Nacions Unides van iniciar el 1995 un Programa d'Acció en Pro de la Joventut, considerant que els joves poden ser la solució, no només als seus propis problemes, sinó també a altres importants reptes als quals s'enfronta el món avui dia.23 de Agost

Dia Internacional per al Record del Comerç d'Esclaus i la seva Abolició

Les Nacions Unides van acordar celebrar el 23 d'agost de cada any el Dia Internacional per al Record del Comerç d'Esclaus i la seva Abolició. Des de llavors, es pretén mantenir en el record de tots nosaltres l'enorme tragèdia que va mantenir milions de persones sota l'explotació d'altres éssers humans pel simple argument que la seva raça era inferior a la blanca. 31 de Agost

Dia Internacional de la Solidaritat

Actualment, la paraula solidaritat és utilitzada per agents molt diversos. Des de diferents àmbits s'apel·la a la solidaritat com un dels valors fonamentals per a les relacions internacionals en el segle XXI. Accessibilitat W3C Nivell AA     Creative Commons  Creative Commons(by)
Enrédate 2000 - 2014 UNICEF Espanya