Cerrar
Enr�date
Unicef
Idioma:CatalàSeleccionar idioma
Buscar

Días mundiales

foto
Disponible en: cas, eus, gal 

Dia Mundial del Rentat de Mans

El Dia Mundial del Rentat de Mans se celebra a tot el món el 15 d'octubre, per recordar la importància que té per a la salut un gest tan senzill com rentar-se les mans amb aigua i sabó. La manca d'una higiene adequada a les mans provoca cada dia molts problemes de salut, tant a països rics com a països en desenvolupament, tot i que les conseqüències en aquests últims son molt més greus.
foto
Disponible en: cas, val, eus, gal 

Dia Internacional de la Solidaritat Humana

Aquest dia ens recorda que la solidaritat és un dels valors fonamentals i universals en què haurien de basar-se les relacions entre els pobles. A més, ens anima a desenvolupar actituds solidàries que ajudin a millorar el nostre entorn i ens comprometin a solucionar els problemes del nostre entorn.
foto
Disponible en: cas, eus 

Dia Internacional dels Immigrants

Els moviments migratoris a gran escala han crescut molt els últims anys. Actualment, prop de 150 milions de persones viuen i treballen fora dels seus països d’origen. Espanya, d’on no fa gaire moltes persones marxaven per buscar una vida millor al nord d'Europa o a Amèrica, s’ha convertit avui dia en un dels països que reben més immigrants del món. 

foto
Disponible en: cas 

Aniversari d'UNICEF

L'11 de desembre del 1946 l'Assemblea General de les Nacions Unides, en la seva primera sessió, va crear el "United Nations International Children's Emergency Fund" (UNICEF) confiant-li el mandat de promoure la protecció dels drets dels infants, d'ajudar a satisfer les seves necessitats bàsiques i d'augmentar les oportunitats que se'ls ofereixen perquè assoleixin tot el seu potencial.

Página 1 de 17 | Siguiente | Ultima   |  Ir a:   Ir a
Fecha actual
Septiembre
  
19
Septiembre de 2017
L M X J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
08 de Septiembre

Dia Internacional de l'Alfabetització

El 1967, el dia 8 de setembre va ser declarat per l'ONU i per la UNESCO Dia Internacional de l'Alfabetització, per despertar la consciència de la comunitat internacional i arribar a un compromís mundial en matèria d'educació i desenvolupament. Des de llavors han estat molts els progressos realitzats en gran quantitat de països perquè la població aprengui a llegir i escriure.
No obstant això, encara avui hi ha al món 880 milions d'adults que no saben llegir ni escriure, dels quals dues terceres parts són dones. Dels més de 120 milions de nens que es veuen privats d'educació bàsica, les dues terceres parts són nenes.

 16 de Septiembre

Dia Internacional de la Preservació de la Capa d'Ozó

La conservació de la capa d'ozó s'ha convertit en una de les prioritats ambientals a escala mundial. Per aquest motiu, el 1994 l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el dia 16 de setembre com a Dia Internacional de la Preservació de la Capa d'Ozó. La data commemora el dia en què, el 1987, es va signar el Protocol de Montreal, el primer gran acord mundial sobre un tema mediambiental i, fins ara, un dels més eficaços. 21 de Septiembre

Dia Internacional de la Pau

L'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 21 de setembre "Dia Internacional de la Pau, i estarà dedicat a commemorar i enfortir els ideals de pau a cada nació i a cada poble i entre ells".29 de Septiembre

Dia Marítim Mundial

El Dia Marítim Mundial va ser establert per les Nacions Unides per tal de mantenir i millorar la seguretat i eficiència de les operacions marítimes internacionals i per prevenir la contaminació marina ocasionada pels vaixells, especialment per descàrregues il·legals que són altament perilloses i tòxiques.Accesibilidad W3C Nivel AA     Creative Commons  Creative Commons(by)
Enrédate 2000 - 2017 UNICEF España